Thuiswerken

Door technische ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar is de gemiddelde snelheid van een internetverbinding bij de mensen thuis geen bottleneck meer, vergaderen kan immers via Microsoft Teams en dergelijke platformen, bellen kan met een eigen doorkiesnummer via een virtuele telefoon op de laptop of vaste telefoon thuis via Voice over IP (VoIP).

Thuiswerken is daarnaast ook door COVID-19 in een stroomversnelling geraakt. Gelukkig waren onze klanten voorbereid en was de overstap naar thuiswerken in de basis geen probleem. Veel klanten maakten al gebruik van Office365 met Microsoft Teams en een directe koppeling met telefonie via onze VoIP partner. In veel gevallen kon de medewerker simpelweg zijn of haar laptop op de keukentafel zetten, een VPN verbinding opzetten en het het is net alsof je op kantoor zit. Anderen maakten bijvoorbeeld via een speciale remote omgeving verbinding met hun eigen pc of virtuele omgeving direct op de daarvoor bestemde servers. Voor ieder eisenpakket is er altijd een goed werkbare thuiswerk oplossing te leveren zodat iedereen in comfort kan thuiswerken.

We willen nog wel een extra advies hieromtrent meegeven: een goed bureau is essentieel voor de gezondheid van de gebruiker, denk hier ook aan als iemand thuis gaat werken.
Naast een goede zit en werkhouding zijn er wat essentiele onderdelen om goed thuis te kunnen werken, denk aan een goede internetverbinding, een goed werkbare computer en eventueel een mobiele of vaste telefoon.
Wij adviseren U als werkgever graag op het gebied van Office365 licenties, hardware en verzorgen het beheer inclusief anti-virus, updates en gebruikersondersteuning met plezier. Thuiswerken wordt op die manier net zo efficiënt als op de zaak en in vele gevallen praktisch hetzelfde maar alleen als het goed is ingericht.
 
Indien er toch vragen of problemen optreden zijn wij bereikbaar en kunnen wij helpen met het oplossen van het probleem. Dit is niet beperkt tot hard en software die door ons geleverd is, als een gebruiker problemen heeft met zijn of haar internetverbinding en kan daardoor niet thuiswerken willen we daar ook naar kijken indien nodig, we kunnen ook adviezen geven voor de thuis situatie qua IT met onze kennis.

Meer weten?

In een kort gesprek stellen wij u een aantal korte vragen over uw omgeving en overleggen wij de mogelijkheden.

Neem contact met ons op via 030 – 4100200