Beveiliging, wat houdt het nou eigenlijk in?

Beveiliging van uw infrastructuur, hoe inbraakgevoelig is uw IT infrastructuur en hoe kan het verbeterd worden?

In de media wordt regelmatig gesproken over bedrijven waar is ingebroken op het bedrijfsnetwerk, waarbij allerlei gevoelige gegevens zijn buitgemaakt. Denk daarbij dan aan klantenbestanden, creditcard gegevens, intellectueel eigendom, enz. Daarbij worden er veel CryptoLocker achtige virussen verspreid waarbij data onbruikbaar wordt gemaakt en die alleen tegen betaling van een hoog bedrag ongedaan kan worden gemaakt. Vaak blijkt dat de getroffen bedrijven zich onvoldoende hebben voorbereid op een dergelijke gebeurtenis. Een goed opgezet plan van beveiliging is dan essentieel.

Een eenvoudig voorbeeld is uw Wifi. Geeft u regelmatig Wifi toegang aan uw gasten? Dit betekend vaak dat zij ook bij uw vertrouwelijke bestanden kunnen. Een apart ‘Gasten’ netwerk kan hier een oplossing zijn. Op deze wijze creëert u een extra netwerk gescheiden van uw eigen netwerk. Uiteraard gaat beveiliging verder en kunnen wij dit op de juiste wijze aanpakken. Zijn uw servers rechtstreeks verbonden met het internet? Heeft u bepaalde systemen die van buiten uw kantoor toegankelijk moeten zijn? In hoeverre is dit afgeschermd van uw kostbare data en is dit wel afdoende?

Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat er zogeheten phishing aanvallen plaatsvinden. Partijen met kwade bedoelingen sturen u een e-mail met een link naar een malafide website en probeert op die wijze uw persoonlijke inloggegevens buit te maken om op die wijze zich tot allerlei systemen/websites toegang te verschaffen en op die wijze data te verzamelen. Een goede beveiliging middels een geavanceerd spamfilter kan hierin als veel betekenen om kwetsbaarheid te verminderen

In dit soort situaties is voorkomen natuurlijk stukken beter dan genezen.

Wij kunnen u helpen om de risico’s voor u en uw bedrijf te minimaliseren vanwege onze uitgebreide kennis op het gebied van beveiliging, netwerk infrastructuur, onderhoud van systemen en spamfilters etcetera. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ontzorgen.

 

 

Meer weten?

In een kort gesprek stellen wij u een aantal korte vragen over uw omgeving en overleggen wij de mogelijkheden.

Neem contact met ons op via 030 – 4100200