Van de 15000 frequente WiFi gebruikers die Symantic heeft ondervraagt blijkt iets minder dan een derde zich veilig te voelen bij het surfen op internet via een openbaar draadloos netwerk.
Maar daarbij moet worden vermeld dat veel mensen het verschil tussen een beveiligd en onbeveiligd draadloos netwerk helemaal niet herkennen, daarbij gebruikt maar een kwart van de ondervraagde VPN om een veilige verbinding te creƫren. Door gebruik van een vpn is het mogelijk om een versleutelde verbinding tot stand te brengen, waardoor eventueel onderschepte informatie niet zomaar te lezen is.

Er wordt al langer door verschillende experts gewaarschuwd voor gebruik van onbeveiligde verbindingen. Gebruikers van WiFi netwerken die niet zijn beveiligd met gebruikersnaam en wachtwoord worden geadviseert om gebruik te maken van een VPN verbinding.